- Cum să prepari cea mai sănătoasă cafea
- În ciuda interdicției, Italia pregătește terenul pentru dezvoltarea reactoarelor nucleare
- Gigi Becali, pe listele AUR la alegerile parlamentare
- Criminalitatea în Occident, o provocare în creștere
- Promenada împărătesei Sissi și reabilitarea cădițelor cu apă termală la Băile Herculane
Pianista Elizabeth Sombart revine la Bucureşti
Elizabeth Sombart va susţine miercuri, 24 ianuarie, de la ora 19.00, un recital la Sala Mare a Ateneului Român. În program vor fi capodopere de Franz Schubert. Legăturile muzicienei cu România sunt profunde şi puternice. Născută la Strasburg, artista este strănepoata marelui savant Nicolae Leon, frate după mamă cu Grigore Antipa.
În program, vor fi capodopere de Franz Schubert: Impromptu în si bemol major, opus 142 nr.3, Klavierstuck nr.2, în mi bemol major, D 946, Sonata în si bemol major, D 960, opus postum, Fantezia pentru pian la patru mâini în fa minor, D 940, opus 103 (cu invitata Lavinia Dragoş).
Elizabeth Sombart (foto sus) nu se află pentru prima dată la Bucureşti. În 2016 a susţinut un concert caritabil la Palatul Cantacuzino şi un an mai târziu, a apărut alături de Camerata Regală, într-un concert extraordinar la Ateneul Român.
De la Carnegie Hall din New York la Théâtre des Champs-Élysées din Paris, Elizabeth Sombart a cântat în săli prestigioase de concert: Wigmore Hall (Londra), Concertgebouw (Amsterdam), Suntory Hall (Tokio), Herkulessaal (München) şi Palau de la Música (Barcelona) alături de Royal Philharmonic Orchestra, Orchestra Naţională din Lille, Orchestra Filarmonicii din Strasbourg, Orchestra Academiei Bruckner din München şi Orchestra Simfonică a secolului XXI din Catalonia. Elizabeth Sombart are şi o importantă discografie (28 de CD uri), precum şi două cărţi apărute şi în limba română la editura Spandugino :Ca sunetele să devină muzică (2015) şi Muzica în inima fascinaţiei (2017).